Over KOBA Vision

KOBA Vision – Geproduceerd en ontwikkeld in België!

KOBA Vision werd opgericht in 1988 door de slechtziende elektronica ingenieur Johan Haagdorens. Zijn zoektocht naar een leestoestel met groot scherm was de drijfveer om zelf beeldschermloepen te ontwikkelen.

Het resultaat was een beeldschermloep van hoge kwaliteit die specifiek voorzag in de behoeften van slechtzienden.

Vandaag staat KOBA Vision bekend als ‘s werelds meest innovatieve producent. De gepatenteerde voorleesloep Vocatex, high definition camera’s, grote beeldschermen en het meest eenvoudige voorleestoestel EasyReader voor blinden zijn slechts enkele voorbeelden waarbij KOBA Vision een pionier in de sector is.

Een team van 11 mensen staat in voor verkoop, ontwikkeling en productie. Samen met ons wereldwijd verkoopsnetwerk staan we garant voor de beste kwaliteit en een oplossing op maat voor elke slechtziende of blinde gebruiker.

VIDEO

Klik in het midden op de pijl om de video te starten.

Macula Degeneratie

In 1978 werd Macula Degeneratie bij Johan Haagdorens vastgesteld. Zijn centraal gezichtsveld was beperkt waardoor lezen onmogelijk werd.

Plots stortte mijn wereld in. Het besef om als slechtziende door het leven te moeten gaan is echt een moeilijk proces. Ik besefte gelukkig snel dat stil zitten geen optie was en ik heb me 2 doelen opgelegd. Mijn eerste doel was om iets te betekenen in de wereld van blinden en slechtzienden en mijn tweede doel was een Afrika reis.

Ondertussen trok ik met de tent door Namibië en ontwikkelde we de fantastische voorleesloep Vocatex. Ik ben echt fier dat KOBA Vision het leven van veel slechtzienden veranderd heeft.

Vandaag zet KOBA Vision zich meer dan ooit in om slechtziende en blinde gebruikers unieke, gebruiksvriendelijke maar toch doordachte producten aan te bieden, gekoppeld aan een uitmuntende service.